Jalkapallo: Kuinka lyödä

17 views 1:33 pm 0 Comments December 23, 2021

Punting on ainutlaatuinen taito jalkapallossa ja vaatii paljon harjoittelua. Hyvä pelaaja voi vaikuttaa pelin lopputulokseen valtavasti. Hyvä lyöjä auttaa joukkuetta saamaan hyvän kenttäaseman ja voi auttaa sekä hyökkäyksessä että puolustuksessa.

Mikä tekee hyvän pisteen?

Hyvä puntti käy sekä matkalle että roikkuuajalle. Korkea punt mahdollistaa punt coverage -pelaajien päästä alas kentälle ja tehdä taklauksen ennen kuin juoksija voi aloittaa palautuksen.

Lämmittely

Ennen kuin ryntäät, sinun tulee lämmitellä ja venytellä. Jos aloitat yrittämällä potkia pitkää lyöntiä ilman lämmittelyä, saatat vetää lihasta.

Pallon pitäminen

Pidä palloa vahvassa kädessäsi (eli oikealla kädelläsi, jos olet oikeakätinen). Pidä sitä lähellä päätä nauhat ylöspäin. Peukalon tulee olla pallon päällä sormet sivuilla. Käytä irrotettua kättäsi pitääksesi pallon tiukasti vahvassa kädessäsi.

Astu eteenpäin

Kun aloitat potkun, astut eteenpäin. Ensin potkivalla jalallasi, sitten pois jalallasi. Aseta jalkasi tukevasti maahan ja säilytä tasapainosi. Oikea jalkasi siirtyy nyt eteenpäin potkimaan palloa.

Pudota pallo

Yksi tärkeimmistä osista potkaisemisessa on pallon pudottaminen. Sen tulee osua jalkaan suoraan, oikeaan aikaan ja kulmaan. Tämä vaatii paljon harjoittelua. Pidä pallo käsissäsi niin kauan kuin mahdollista, kunnes olet melkein potkimassa pallon suoraan käsistäsi.

Pelissä

Kun panostat pelissä, sinun on ensin otettava kiinni snapista. Napsautuksen saaminen on erittäin tärkeää ja sitä tulee harjoitella. Pudonnut aloitussyöttö tai rähmäys voi maksaa pelin. Kun pallo on kiinni, lyönti tulee suorittaa nopeasti. Muutama lyhyt askel ja pallon pitäisi olla irti. Keskity pallon potkimiseen, älä puolustamiseen.

Pooch Kick

Kun olet oppinut potkimaan etäisyyttä ja roikkumisaikaa, sinun on opittava potkimaan suuntaa varten. Joskus tarvitaan lyhyt, tarkka lyönti, jotta pallo ei menisi maalialueelle kosketukseen takaisin. Pallon pysäyttäminen 10 jaardin linjan sisällä painaa toisen joukkueen takaisin ja antaa puolustuksellesi loistavan mahdollisuuden pysäyttää heidät.