Jalkapallon rangaistukset


270x200-em-velo2

Jalkapallopelissä on monia sääntöjä ja rangaistuksia. Useimmat jalkapallorangaistukset johtavat jaardin menettämiseen tai voittoon riippuen siitä, onko rangaistus rikosta vai puolustusta vastaan. Jaardien lukumäärän määrää rangaistuksen ankaruus. Useimmat rangaistukset ovat 5 tai 10 jaardia, mutta jotkut henkilökohtaiset virherangaistukset johtavat 15 jaardiin. Myös syöttöhäiriö voi johtaa rangaistukseen, joka vastaa aiotun syötön pituutta. Joukkueella, joka ei tehnyt rangaistusta, on oikeus hylätä rangaistus. Emme luettele tai erittele kaikkia mahdollisia jalkapallorikkomuksia, mutta tässä on joitain yleisimmistä jalkapallorangaistuksista:

Varaslähtö:

Kun hyökkäävä jalkapalloilija liikkuu juuri ennen aloitussyöttöä. Tämä on viiden jaardin rangaistus. Huomaa, että yksi hyökkäyksen takana voi laillisesti olla “liikkeessä” aloitussyötön aikaan.

Paitsiossa:

Jos hyökkäys- tai puolustuspelaaja on aloitussyöttöhetkellä aloituslinjan väärällä puolella. Puolustava pelaaja voi ylittää aloituslinjan niin kauan kuin pääsee takaisin ennen aloitussyöttöä, mutta jos hän koskettaa hyökkäävää pelaajaa, hänet voidaan kutsua hyökkäämään. Pito: Kun pelaaja nappaa käsillään jalkapalloilijaa ilman palloa tai koukuttaa hänet tai taklaa hänet.

Pass Interference:

Kun puolustaja koskettaa syötön vastaanottajaa pallon ollessa ilmassa estääkseen häntä nappaamasta palloa. Tämä on erotuomarin päätettävissä. Jos kosketus tapahtuu ennen kuin pallo on ilmassa, sitä kutsutaan puolustavaksi pitoksi. Huomaa, että syöttöhäiriö voidaan kutsua myös hyökkäyksessä, jos puolustajalla on asema ja hän yrittää saada pallon kiinni.

Ohjaajan tai potkaisijan rouhinta:

Potkaisijoiden ja pelinrakentajien suojelemiseksi, jotka ovat erittäin haavoittuvia syöttäessään tai potkiessaan palloa, pelaajat eivät saa törmätä heihin sen jälkeen, kun pallo on heitetty tai potkittu. Tahallinen maadoitus: Kun syöttäjä heittää pallon lähellekään kelvollista vastaanottajaa, tiukasti välttääkseen potkut.

Ei kelvollinen vastaanotin alakenttä:

Kun yksi hyökkäävistä pelaajista, joka ei ole kelvollinen vastaanottaja, on yli 5 jaardia alakentällä aloituslinjasta eteenpäinheiton aikana.