Jalkapallon säännöt


270x200-em-princess1

Jalkapallokenttä

Jalkapallokenttä on 120 jaardia pitkä ja 53 ½ jaardia leveä. Kentän molemmissa päissä ja 100 jaardin etäisyydellä toisistaan ​​ovat maaliviivat. Ylimääräiset 10 jaardia kummassakin päässä ovat päätealue. Kenttä on jaettu pihaviivalla 5 jaardin välein. Keskimmäistä jaardin merkkiä kutsutaan 50 jaardin viivaksi. Sivulinjojen rinnalla on rivejä hash-merkkejä. Jalkapallo asetetaan aina hash-merkkien päälle tai väliin jokaisen pelin alussa. Tämä varmistaa, että joukkueilla on tilaa riviin molemmilla puolilla jalkapalloa. Jalkapallon asentoa, joka määrittää pallon sivut, kutsutaan “srimmage-linjaksi”. Jokaisen jalkapallon maalialueen takana on myös maalitolpat. Yksi tapa tehdä maaleja on potkaista jalkapalloa maalitolppien läpi. Pallon on mentävä pystytukien väliin ja poikkipalkin yli. Jos jokin jalkapallon pelaajan osa koskettaa sivulinjojen tai maalialueen ulkopuolella, se katsotaan rajojen ulkopuolelle.

Pelin muoto

Jalkapallo on ajastettu urheilulaji. Pelin voittaa se joukkue, jolla on eniten pisteitä jakson lopussa. Peli on jaettu 4 jaksoon tai neljännekseen, joissa on pitkä “puoliaika” toisen ja kolmannen neljänneksen välillä. Aikaa lasketaan pelien ollessa käynnissä ja joskus pelien välillä (eli aika jatkuu juoksevan pelin jälkeen, jossa pelaaja taklattiin rajoilla, mutta pysähtyy keskeneräisen syötön jälkeen). Pelin pitämiseksi hyvässä tahdissa hyökkäyksellä on rajoitettu aika (eli pelikello) pelien välillä.

Jalkapallopelaajat

Jalkapallon säännöt sallivat, että jokaisella joukkueella on yksitoista pelaajaa kentällä kerrallaan. Joukkueet voivat vaihtaa pelaajia pelien välillä ilman rajoituksia. Jokaisen joukkueen on aloitettava peli omalta puoleltaan. Puolustavat pelaajat voivat ottaa haluamansa asennon ja liikkua omalla puolellaan ennen peliä ilman rajoituksia. Vaikka tietyt puolustusasennot ovat yleistyneet ajan myötä, ei ole olemassa erityisiä sääntöjä, jotka määrittäisivät puolustusasennot tai roolit. Hyökkäävillä pelaajilla on kuitenkin useita sääntöjä, jotka määrittelevät heidän asemansa ja roolinsa hyökkäyksessä. Seitsemän hyökkäävää pelaajaa on oltava rivissä aloituslinjalla. Neljän muun pelaajan tulee olla rivissä vähintään jaardin verran aloituslinjan takana. Kaikkien hyökkäävien jalkapalloilijoiden on oltava asetettuina tai paikoillaan ennen pelin alkua, lukuun ottamatta yhtä neljästä takapuolesta, jotka voivat liikkua rinnakkain tai poispäin aloituslinjasta. Lisäsäännöt sanovat, että vain neljä takapuolta ja ottelulinjan molemmissa päissä olevat pelaajat saavat ottaa kiinni syötteen tai juosta jalkapalloa.

Jalkapallopeli

Joukkuetta, jolla on hallussaan jalkapallo, kutsutaan rikokseksi. Hyökkäys yrittää viedä jalkapalloa eteenpäin pelien aikana. Puolustus yrittää estää hyökkäystä tekemästä maaleja tai edistämästä jalkapalloa. Alasjärjestelmä: Hyökkäyksen tulee siirtää palloa vähintään 10 jaardia joka neljäs peli tai alamäki. Joka kerta kun hyökkäys onnistuu siirtämään palloa 10 jaardia, he saavat neljä alaslaskua lisää tai niin sanottua “ensimmäistä alaslaskua”. Jos hyökkäys ei saa 10 jaardia neljässä pelissä, toinen joukkue saa jalkapallon haltuunsa nykyisellä aloituslinjalla. Jotta toinen joukkue ei saa hyvää kenttäasemaa, hyökkäys voi lyödä (potkia) pallon toiselle joukkueelle tarkoituksella. Tämä tehdään usein 4th downissa, kun hyökkäys on kenttämaalialueen ulkopuolella. Hyökkäyspelit alaspäin alkavat hetkessä. Tällöin keskus syöttää jalkapallon jalkojensa väliin yhdelle hyökkäävistä puolustajista (yleensä pelinrakentaja). Palloa viedään eteenpäin joko juoksemalla jalkapallon kanssa (kutsutaan kiirehtimiseksi) tai syöttämällä jalkapallo. Jalkapallopeli päättyy, kun 1) pelaaja, jolla on jalkapallo, taklataan tai menee ulos rajoista 2) epätäydellinen syöttö 3) on tulos.