JALKAPALLOPISTEIDEN LEVITTÄMINEN

14 views 1:33 pm 0 Comments December 23, 2021

MIKÄ ON PISTENLEVITÄ?

Pisteiden erotus on numero, josta voidaan lyödä vetoa ja jonka urheiluvedonlyönti antaa, ja se näyttää numeron, jonka suosiman joukkueen odotetaan voittavan altavastaajan.

Mitä tulee levitykseen, voit nähdä sen kahdella tavalla:

Green Bay Packers Minnesota Vikingsissä (+4,5)
Green Bay Packers (-4,5) Minnesota Vikingsissä
Nämä kaksi esimerkkiä tarkoittavat samaa, koska molemmissa esimerkeissä pistehajotus osoittaa, että Green Bay Packers on suosiossa 4,5 pisteellä Minnesota Vikingsistä.

Negatiivinen luku osoittaa aina suosikkia ja positiivinen numero aina altavastaajana.

Jalkapallossa ei ole puolipisteitä, joten esimerkissä Packers-vedonlyönti tarkoittaa, että heidän on voitettava vähintään 5 pisteellä, jotta veto voidaan voittaa. Vedonlyönti Vikingsistä tarkoittaa, että he voivat voittaa suoraan tai hävitä 4 tai vähemmän pisteellä saadakseen voittopanoksen.

MIKÄ ON TYÖNTÄ?

Tasapeli tai “työntö” pisteerotuksessa viittaa siihen, että kumpikaan joukkue ei kata voittomarginaalia, joka laskeutuu pisteerotuksen tarkalle numerolle.

Dallas Cowboys New York Giantsissa (+6)
Dallas Cowboys (-6) New York Giantsissa
Jälleen molemmat esimerkit tarkoittavat samaa asiaa. Tämä voittomarginaali on kuitenkin mahdollinen, koska se sisältää kokonaisluvun.

Voittaakseen vedon Cowboysista tässä pistevälissä, heidän on voitettava vähintään 7 pisteellä, ja voittaakseen Giants-vedon heidän täytyy voittaa suoraan tai hävitä enintään 5 pisteellä.

Jos pelin lopputulos päättyy Cowboysin voittoon täsmälleen 6 pisteellä, urheiluvedonlyönti hyvittää kaikki vedot, koska kumpikaan osapuoli ei voittanut.

MIKÄ ON PICK’EM-PELI?

“Pick’em”- tai “PK”-peli tapahtuu, kun kahden jalkapallojoukkueen välisen pelin ennustetaan olevan niin tiivis, että kummallekaan osapuolelle ei jaeta pisteitä. Voittaaksesi vedon, kun näin tapahtuu, sinun on vain valittava, mikä joukkue voittaa pelin ottamatta huomioon voittomarginaalia.

MITEN URHEILIJAKIRJAT MÄÄRITTÄVÄT PISTEENLEVINNÄN?

Sekä maalla että online-urheiluvedonlyönnissä palkataan kertoimia, ja niillä on algoritmeja, jotka määrittävät alkuperäisen pisteen eron.

Urheiluvedonlyönnin tavoitteena on asettaa linja täydellisesti ja kannustaa sijoittamaan sama rahasumma molemmille jalkapallojoukkueille, mikä takaa voiton voittajasta riippumatta. Syynä tähän on se, että vedonlyönti lisää kertoimiin pienen määrän “juicea” tai “vigorish”, mikä on kuin pieni vero tai maksu siitä, että voit lyödä vetoa erosta.