Merkittäviä tietoja stadionista

Stadion on rakenne, joka ympäröi näyttämöä tai keskuskenttää, jossa tietty tapahtuma tai peli tapahtuu. Rakenne pitää istuimet katsojille katsomaan tapahtumaa, olipa se sitten istuva tai seisova. Periaatteessa jokainen istuin antaa katsojalle täydellisen kuvan kentästä riippumatta siitä, missä hän istuu.

Ennen stadioneja käytettiin gladiaattoritaisteluihin sekä julkisiin teloituksiin. Monimutkaisissa maanalaisissa tunneleissa oli yleensä pitopaikkoja eläimille ja orjille.

3 stadionin perusmallia tänään

  1. Soikea – Tämä mahdollistaa istumisen koko kentän ympäri. Ympäröivän jalkapallokentän pituuden vuoksi se on muodoltaan soikea.
  2. Hevosenkenkä – Tämän stadionin toisessa päässä on aukko.
  3. Avoin – Tässä on aukko molemmissa päissä.

Vaikka stadion on yleensä suunniteltu ulkoilmaan, uudempiin malleihin kuuluu nykyään liuku- tai kattoja tai tuholakattoja katsojien, kentän ja pelaajien suojelemiseksi huonolta säältä.

Istumapaikat stadionilla koostuvat usein taitettavista penkkirivien istuimista, jotka alkavat kentän tasolta ja nousevat asteittain ns. Toisilla on seisoma -alueita ja valkaisuaineita istumiseen. Valtaville stadioneille mahtuu 100 000 henkilöä, kun taas joillekin nopeusradille mahtuu jopa 250 000 ihmistä.

Nykyään tätä laitosta voidaan jo käyttää erilaisiin tapahtumiin. Näitä ovat kaikki ulko- tai sisäurheilutapahtumat, kuten koripallo, baseball, jalkapallo, jalkapallo ja rata. Joitakin voidaan käyttää jopa työmessuilla, messuilla, jalkapallopeleissä ja konserteissa.

Kaupallisuus on kasvava trendi urheilualalla. Yrityssponsorien keskuudessa kuuma hyödyke on stadionien nimeämisoikeudet. Nykyään yritykset ovat valmiita hakemaan paljon rahaa vain stadionin nimeämiseksi. Itse asiassa monet ovat muuttaneet useita nimiä vuosien varrella.

Tämän hetken trendit uuden stadionin rakentamisessa

Tämä on aina valtava yritys, joka vaatii miljoonia dollareita, valtavan määrän sähköä ja huomattavaa fyysistä työtä voidakseen toimia. Tässä muutamia tämänhetkisiä suuntauksia:

  • Suunnittelemalla sen monikäyttöiseksi laitokseksi, jotta se voi tuottaa enemmän tuloja
  • Suojaa se sisäänvedettävällä katolla, joten säästä riippumatta tietyn tapahtuman aikana se voidaan silti pitää tässä tilassa.
  • Tee siitä erittäin kestävä
  • Luotettavien terrorisminvastaisten ja turvatoimien integrointi
  • Palvelujen tarjoaminen kaikille, erityisesti vammaisille

Sen lisäksi on kiinnitettävä enemmän huomiota julkisiin tiedotus- ja viihdepalveluihin, ruokailutiloihin, vähittäismyyntiin, yksityisiin katselutiloihin, näyttelyihin ja wc -tiloihin.

Lisätietoja on tällä sivustolla.

Stadionit palvelevat eri tarkoituksia. Sitä voidaan jo käyttää loistavana juhlien tai sosiaalisten kokousten yms. Paikkana. Lisätietoja mainitaan täällä.

Lue myös Kolme parasta NHL -jääkiekkostadionia